CES 2017: Dell anunta o versiune 2-in-1 a XPS 13

0

Laptopul Dell XPS 13 a fost unul dintre cele mai bune laptopuri ultraportabile din 2016. Avand un ecran de 13 inch, acesta reprezinta o optiune potrivita pentru consumatorii in cautare de un notebook care combina performanta cu un design atragator.

In timp ce modelul XPS 13 a fost intotdeauna un notebook, Dell l-a transformat intr-un 2-in-1. Noul XPS 13 2-in-1 rezprezinta raspunsul celor de la Dell catre gama Yoga a companiei Lenovo si gama 360 a celor de la HP. Compania, in principiu, a articulat ecranul laptopului incat acesta poate sa fie folosit in mai multe moduri: modul tableta, modul in stil cort si modul pentru prezentari.

Legat de specificatii, noul 2-in-1 este putin mai mic fata de modelul original deoarece acesta are incorporat noul model de procesor Intel 7th-generation Kaby Lake. Insa, cei de la Dell afirma ca se poate opta intre un Core i5 si un Core i7. Optiunile pentru memorie merg pana la 16GB de memorie RAM si pana la 1TB de spatiu de stocare SSD.

Infinity Display este inca prezent si in acest model 2-in-1, permitand consumatorilor sa opteze intre un display Full HD (1920 x 1080) si unul QuadHD+ (3200 x 1800). Camera web va fi pozitionata si de data aceasta la baza ecranului. Insa, cei de la Dell precizeaza faptul ca aceasta a fost actualizata sa functioneze cu Windows Hello, lucru care permite utilizatorului sa deschida laptopul cu ajutorul recunoasterii faciale. De asemenea, exista si optiunea pentru un senzor de amprenta.

Legat de porturi, Dell a realizat niste schimbari discutabile. Modelul 2-in-1 vine cu doua porturi USB Type-C, unul dintre ele fiind compatibil cu Thunderbolt 3.0. Aceste porturi pot fi folosite pentru a incarca laptopul sau pentru a conecta pana la doua display-uri 4K in acelasi timp. Dell va incorpora alaturi de laptop si un adaptor USB-C pentru a putea conecta periferice vechi. Compania a inlocuit si slot-ul pentru cardul de memorie SD cu unul microSD.

In mod evident, noul model XPS 13 2-in-1 nu este un update al originalului XPS 13, ci mai degraba o alternativa. Pretul incepe de la $1000 si va fi disponibil la comanda in S.U.A. incepand din 5 ianuarie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.