Aceasta este prima imagine cu Jupiter realizata in orbita de catre Juno

0

Sonda spatiala Juno a realizat prima fotografie cu Jupiter la noua zile de cand s-a plasat pe orbita planetei. In imagine se pot vedea lunile planetei Jupiter alaturi de Marea Pata Rosie.

pia20707_figb.0

Sonda spatiala lansata de catre cei de la NASA, Juno, se afla in orbita planetei Jupiter. Insa acestea nu sunt singurele vesti bune: camera de la bord, numita JunoCam este operationala si gata sa realizeze fotografii. Aceasta este prima imagine lansata de la plasarea in orbita a sondei spatiale. Imaginea a fost realizata in timp ce Juno se afla la o distanta de aproximativ 4,4 milioane de km fata de Jupiter. In imagine se pot vedea faimoasa Mare Pata Rosie alaturi de cele 3 luni ale planetei: Io, Europa si Ganymede.

“Imaginea trimisa de catre Juno arata faptul ca a reusit sa supravietuiasca radiatilor de pe Jupiter fara sa se degradeze si ca este pregatita sa isi duca la capat misiunea. Abia asteptam sa vedem primele imagini cu polii planetei Jupiter”, a spus cercetatorul Scott Bolton de la Institutul de Cercetare Southwest din San Antonio.

Va trebui sa mai asteptam putin pentru o vedere mai buna, insa. Primele poze de inalta rezolutie vor fi realizate pe data de 27 august. Pe parcursul misiunii sale, Juno va ajunge la o distanta de doar 4,184 km fata de planeta Jupiter, care va avea ca scop primar cercetarea atmosferei, structurii si aurorelor planete, insa JunoCam va face poze pe tot parcursul acestei misiuni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.