WWDC 2016: Siri, IOS 10, Apple Music, si altele. La ce sa ne asteptam?

0

WWDC 2016 este aproape aici – iar anul acesta, Apple are mai mult de vorbit decat pana acum. Asta din cauza ca WWDC este un eveniment al companiei Apple, unde se discuta inovatiile in materie de software. Anul acesta Apple ne va vorbi despre patru sisteme de operare distincte: iOS, OS X, watchOS, si tvOS.

Ca intotdeauna, anumite informatii legate de planurile celor de la Apple au fost in decursul ultimelor luni, asa ca avem o idee asupra celor ce urmeaza. Multe dintre acestea au legatura cu Siri. Evenimentul principal WWDC 2016 va incepe luni, 13 iunie, la ora 1PM ET / 10AM PT.

Siri pare sa fie vedeta acestui an la WWDC, din doua motive: se presupune ca va fi lansata pe Mac, si ca va deveni mult mai puternica. In ultima luna, The Information a spus ca Apple va deschide Siri pentru toate aplicatiile third-party. Acest lucru inseamna ca orice developer isi va putea integra propriul app cu Siri, astfel utilizatorii vor putea realiza mai multe lucruri cu voice control.

Acesta este un lucru cu mult asteptat. Pentru a intelege de ce este atat de important, putem arunca o privire la Amazon’s Alexa, care a permis integrari cu aplicatii third-party. Acum, Alexa are peste o mie de modalitati prin care poate interactiona cu aplicatiile third-party, iar utilizatorii par sa iubeasca acest lucru. Poti vorbi cu Alexa pentru a chema un Uber cab, a comanda o pizza, sau chiar sa joci jocuri. Este foarte posibil ca Siri sa ajunga sa indeplineasca sarcini asemanatoare.

Un alt mare update pentru Siri este lansarea pe Mac. 9to5Mac spune ca Siri va fi proiectata in urmatoarea versiune de OS X. Se presupune ca iti va permite sa faci tot ceea ce puteai face si pe iPhone sau iPad, cum ar fi sa deschizi aplicatii, sa primesti raspunsuri la intrebari, si sa realizeze cerinte de baza cum ar fi trimiterea unui mesaj. Noile Macs sunt presupuse sa aiba un suport always-on “Hey Siri”, astfel nici nu vei fi nevoit sa activezi Siri.

Apple Music: la un an dupa lansare, Apple Music se afla in decursul primeo modernizari. Mai multe surse confirma faptul ca Apple Music va primi o imbunatatire de design majora menita sa simplifice interfata. 9to5Mac spune ca acest lucru inseamna o trecere la o interfata alb-neagra care pune accent pe album art. Este presupus si faptul ca Apple se va axa pe sectiunea personalizata “For You”, menita sa ajute utilizatorii sa gaseasca muzica noua.

480662266

Apple Pay

Se poate sa primim mai multe modalitati prin care putem plati in urmatoarea versiune de iOS. A fost raportat faptul ca Apple doreste sa implementeze plati Apple Pay si pe web, astfel daca doresti sa cumperi ceva de pe telefon nu va mai trebui sa introduci datele personale de fiecare data. Acest feature este asteptat sa fie lansat catre sfarsitul anului, asa ca odata cu WWDC ar fi timpul potrivit sa fie anuntat.

IOS

Cele mai importante features par sa fie noua versiune de Siri alaturi de toate update-urile si imbunatatiri pentru Apple Music. Dar acestea nu sunt singurele schimbari: este posibil sa fie un numar mic de schimbari de design, facand sistemul de operare sa fie mai colorat, adaugand margini rotunde in anumite locuri, si imbunatatirea unor icoane. Este posibil si ca aplicatia Photos de pe iOS sa primeasca noi editing features. Unele dintre acestea pot fi unelte avansate pentru editarea pozelor, dar mai mult de atat, se poate ca totul sa fie centrat pe o functionalitate ce poate concura cu aplicatia Sketch. Este banuit faptul ca aceasta sa fie o extensie a Markup, un feature pe care Apple deja l-a introdus in Mail, iar acum se poate sa fie inclus si in Photos.

OS X

Este presupus ca Siri sa fie noul mare upgrade de anul acesta pentru OS X. Dar se spune ca sistemul de operare va fi supus unei alte mari schimbari: un nou nume. Este foarte probabil ca OS X sa fie redenumit in MacOS anul acesta. Defapt, aceasta va fi a doua schimbare de nume supusa sistemului de operare. Pana in anul 2012 Apple a numit sistemul de operare Mac OS X, dar a renuntat la “Mac” si au inceput sa-l numeasca intr-un mod mai simplu “OS X”.

tvOS si watchOS

Suntem mai mult ca sigur ca vom auzi de updates pentru tvOS si watchOS. Dar ce anume vom auzi? Cei de la Apple au reusit sa pastreze in secret detalii legate de aceste doua proiecte, asa ca vom fi suprinsi indiferent de ce se va lansa. TvOS nu are nici un an, asa ca este posibil sa primeasca doar updates si noi features de baza cu scopul de a finisa platforma. In mare parte, si watchOS se afla in aceeasi situatie. Asa ca cel mai probabil cei de la Apple se vor axa pe finisarea si constructia lucrurilor de baza ale platformelor.

1

Leave A Reply

Your email address will not be published.