Ce este Android Oreo si cand puteti pune mana pe el?

0

Dupa ce a fost dezvaluit dezvoltatorilor in Martie, apoi aruncat in open-beta in Mai, noul Android O este dezvaluit in sfarsit publicului. O vine de la Oreo, faimosii biscuiti “care ti se topesc in gura”, iar Android Oreo este a 8-a lansare majora a sistemului de operare.

Android OreoPrimul android cu numele sau de cod “Briosa” a aparut acum cativa ani buni, in 2009. De atunci toate versiunile majore de Android au purtat numele unor dulciuri. In ultimele luni am auzit diferse lucruri despre Android O, iar oamenii au incercat sa vina cu sugestii legate de originea literei “O”. Alegerea celor de la Google de  a da versiunii 8.0 de Android numele biscuitilor Oreo nu este totusi surprinzatoare.

Numele totusi nu este singurul lucru interesant legat de Android 8.0. Noua bunatate Android ofera notificari imbunatatite, introducerea a unor puncte langa iconitele aplicatiilor care va cersesc atentia si un panou de notificari mai curat si mai eficient.

De asemenea aplicatia de setari din Android 8 a fost complet schimbata astfel incat utilizatorii noi sa nu fie coplesiti de numeroasele optiuni disponibile, si totusi ca utilizatorii avansati sa poata gasi ceea ce cauta cat ai zice “dulciuri”.

Alte capabilitati ale sistemului de operare proaspat scos din cuptor include functionalitati Picture-in-Picture, iconite imbunatatite,  o baterie mai durabila care limiteaza puterea aplicatiilor din fundal, posibilitatea de a distribui fisiere prin WI-FI fara o conexiune la internet si support pentru Aplicatiile Android Instant Apps. Android Instant Apps sunt acele aplicatii pe care utilizatorii le pot folosi fara sa le instaleze pe dispozitivul lor android.

Chiar daca dispozitivul vostru este pregatit sa ruleze Android 8.0 va trebui sa asteptati o perioada, intrucat lasarea pe diferite dispozitive este de obicei intarziata. In cazul in care folositi dispozitive oferite de Google, precum Pixel sau Nexus veti fi printre primii utilizatori care vor gusta din Android Oreo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.