Cercetatorii MIT folosesc inteligenta artificiala pentru a rula clipurile mai rapid

0

buffering

Toti cei ce nu se bucura de o conexiune extrem de rapida cunosc momentul acela in care filmul preferat, episodul cel nou dintr-ul serial sau orice clip de pe YouTube se opreste pentru a se incarca sau, o situatie la fel de enervanta, calitatea scade automat.

Se pare ca cei de la MIT s-au decis sa puna piciorul in prag si sa faca ceva in privinta asta. Astfel ca au dezvoltat o tehnologie care sa mareasca viteza de redare a unui video folosind inteligenta artificiala.

De-a lungul timpului platforme precum Netflix sau YouTube au incercat sa ofere o calitate cat mai inalta in ceea ce priveste viteza de redare a clipurilor, insa cercetatorii MIT pretind ca tehnologia dezvoltata de ei maresc viteza de redare cu aproximativ 30 de procente.

Pana in prezent tehnologia a fost expusa doar la aproximativ o luna de continut video, daca va fi expusa la mai multa informatie performatele ar putea, cel mai probabil, sa creasca. Acest lucru este posibil datorita capabilitatii tehnologiei de self-learn. Din acelasi motiv tehnologia Pensieve este capabila de a se adapta diferitor conditii, precum trecerea printr-un tunel in care conexiunea este slabita sau atunci cand suntem intr-un loc aglomerat in care conexiunea este incarcata.

Cercetarea va fi publicata la urmatoarea conferinta SIGCOMM in Los Angeles. Daca doriti sa aflati mai multe despre aceasta tehnologie si unde vor cei de la MIT sa o aduca pe viitor accesati acest link.

Leave A Reply

Your email address will not be published.