CES 2016: Nikon si-a anuntat noile DSLR-uri

0

Nikon a lansat doua camere DSLR la CES 2016. Ambele sunt camere mari, negre, cu multe butoane si cu logoul Nikon deasupra obiectivului.

Dar ele sunt mai mult decat doua camere, D5 si D500, decat crezi tu. Prima camera, D5-ul o sa fie DSLR-ul de varf a Nikon, care va mari piata pentru fotografii profesionisti. Cealalta camera, D500, este o camera care o sa stea in varful camerelor cu sensor APS-C(crop).

Sa incepem cu D5-ul, acesta este urmasul D4-ului si D4s-ului, ceea ce inseamna ca este o camera FX (FullFrame) facuta majoritar pentru sport si reportaj cu viteza mare de focus si performanta buna in lumina scazuta. Senzorul are 20.8 MP, D4s-ul avand 16.2 si ISO merge pana la 102.400 cu o extindere de pana la un numar absurd de mare, 3.280.000.

Acesta are un sistem nou de autofocus format din 153 de puncte, punctul central functionand pana la -4EV. Viteza shutter-ului este de 12 imagini/sec cu autofocus continu sau de 14 imagini/sec fara autofocus cu oglinda blocata. Aceasta camera foloseste noul procesor de imagine Expeed 5 de la Nikon, poate trage video in 4K si este prima camera de varf facuta de Nikon cu touchscreen pentru zoom, desi nu are functia de tap pentru focus.

Cu toate acestea D5-ul este o camera impresionanta. Nu este nici un dubiu ca va fi o camera grozava, marea parte de fotografii sportive care le-ai vazut in ultimii ani au fost trase cu D4 si de aceea o gramada de profesionisti vor sa o achizitioneze de indata ce ajunge pe piata.

D5_35_1.4_front34r.high_1000px

nikon-d5-announcement-release-1

Al doilea DSLR de la Nikon la CES 2016 este D500, acesta este important din doua cauze. Prima cauza este aceea ca a fost asteptat de o gramada de oameni pentru ca este urmasul camerei D300s si este un semn ca Nikon i-a in serios camerele cu format APS-C; a doua cauza este ca Nikon a observat importanta telefoanelor pentru utilizatorii camerelor.

Pe langa senzorul de 20.9 MP, D500 este ca un D5 in miniatura. Are un buton similar ca si un joystick, un viewfinder foarte luminos, acelasi ecran touchscreen (in cazul acesta isi poate schimba unghiul), sistemul de autofocus foloseste aceeasi tehnologie cu noul procesor Expeed 5. Viteza de shutter este de 10 imagini/sec si ISO merge expandat pana la 1.640.000.

Cine ar vrea o camera APS-C de nivel pro, cand Nikon da modele de camere FullFrame pe la acelasi pret? Pai nu putem spune ca obiectivele de FullFrame sunt chiar ieftine. Camerele mirrorless vor zdruncina piata DSLR-urilor, iar Nikon se apara de ele cu acest nou aparat de nivel pro APS-C.

Nikon-D500-right-angle-blog

phpze1umc

 

CES 2016 noutati

Leave A Reply

Your email address will not be published.