Beneficiile cunoasterii unui instrument muzical

Cum influenteaza pregatirea muzicala creierul tau

0

Beneficiile cunoasterii unui instrument muzical

 

Nietzsche spunea ca fara muzica viata ar fi o greseala. Astfel natura se pare ca i-a facut pe cei ce ne fac viata mai buna prin muzica lor, mai buni. Fie ca vorbim de chitara electrica sau vioara, a stii sa canti la un instrument vine cu mai multe benficii despre care probabil nici nu stiai! Care sunt deci beneficiile cunoasterii unui instrument muzical?

 

Muzica iti influenteaza creierul

 

Gottfried Schlaug, profesor de neurologie la Universitatea Harvard a declarat ca “A face sau a asculta muzica nu este doar o experienta auditiva, ci una ce implica mult mai multe simturi. A face muzica pentru o perioada lunga de timp poate schimba functiile si structura creierului.” conform Psychology Today.

Beneficiile cunoasterii unui instrument muzical

Un studiu ce a implicat 48 de adulti cu varste intre 19 si 21 de ani care au avut parte de pregatire muzicala cel putin un an in copilarie a aratat ca regiunile creierului responsabile cu auzul si constiinta de sine erau mai mari la oamenii ce au inceput sa ia lectii inainte de varsta de 7 ani.

Copiii ce au primit pregatire muzicala inainte de aceasta varsta au aratat cele mai mari schimbari in anatomia creierului ca adulti.

 

Se pare ca pregatirea muzicala imbunatateste diferite abilitati

 

Un studiu recent a aratat corelatii intre a stii sa canti la un instrument si procese cognitive superioare ce permit oamenilor sa retina si sa proceseze informatii, sa faca decizii corecte, sa rezolve probleme, sa planifice si sa se adapteze la conditiile cerute.

Beneficiile cunoasterii unui instrument muzical

Acelasi studiu a concluzionat ca atat copiii cat si adultii cu o pergatire muzicala viguroasa prezinta rezultate mai bune in ceea ce priveste flexibilitatea cognitiva, memoria de scurta durata numita si memoria de lucru si viteza de procesare a informatiilor.

 

 

 

Muzicienii sunt mai buni in a diferentia sunetul de atingere

 

Beneficiile cunoasterii unui instrument muzical

Din moment ce muzicienii trebuie sa cante, sa citeasca partituri si sa asculte notele muzicale, cercetătorii de la Universitatea din Montreal au dedus ca oamenii cu pregatire muzicala exceleaza in a diferentia simturile. Ei sunt capabili sa ignore sunetele si sa se concentreze doar pe ceea ce simt sau viceversa, astfel observam o abilitate crescuta de a procesa informatii ce provin de la mai multe simturi de odata.

Leave A Reply

Your email address will not be published.