Despre acoperisul solar Tesla si cand il puteti cumpara!

0

Tesla, compania producatoare de masini electrice, baterii de tipul li-ion si panouri solare, au anuntat anul trecut un produs nou pe care l-am intalnit pana acum doar in diferite fantezii despre viitor ilustrate prin carti sau filme, anume: un acoperis solar, care sa alimenteze o intreaga casa!tesla roof

In prezent cei de la Tesla se tin de promisiune, dovedind ca vor sa fie, si vor fi, o componenta importanta a viitorului. Astfel in prezent se pot face comenzi pentru acoperisurile solare Tesla, inclusiv din Romania. Totusi, desi livrarile si instalarile au fost rapid incepute in America, in Europa si restul lumii vor fi instalate dupa un timp.

Alaturi de acoperis este necesara si o baterie Powerwall 2, alaturi de care se pare ca veti putea alimenta pentru 24 de ore o casa cu 4 camere, totul de la lumina pana la electrocasnicele uzuale. Este de mentionat faptul ca desi este facut din sticla acesta arata ca un acoperis din tigle clasice. De fapt in momentul acesta exista doua modele disponibile (texturata si neteda), inca doua fiind disponibile din 2018. De asemenea acesta are o rezistenta destul de mare si o durata de viata de pana la trei ori mai mare decat acoperisurile obisnuite.

Pentru cei interesati pretul acoperisului solar Tesla este de $21.85/ square foot, (aproximativ 900 de lei pe metru patrat). Bateria Powerwall costand si ea 5.500$, iar comenzile se pot face de aici.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.