Dubai construieste un zgarie-nori in valoare de un miliard de dolari

0

Dezvoltatorii imobiliari din Dubai construiesc un zgarie-nori in valoare de un miliard de dolari ce va depasi ca inaltime cea mai inalta cladire din lume in momentul de fata, Burj Khalifa, care de asemenea se afla in Dubai. Burj Khalifa are o inaltime de aproximativ 828 metri si in jur de 160 de etaje.

BN-NM046_dubtow_P_20160410080059

Proiectul a prins viata cu ajutorul companiei Emaar Properties PJSC si va incepe la sfarsitul lunii iunie. Proiectul este asteptat sa fie terminat pana la evenimentul World Expo din 2020, care va fi gazduit de Dubai. “Am vrut sa construim o noua atractie pentru Dubai”, spune Mohamed Alabbar, presedintele companiei.

Orasul Dubai este deja familiarizat cu arhitectura elaborata si proiecte grandioase. Deja, Dubai lucreaza la un parc de distractii in valoare de $3 miliarde, un alt proiect ce are ca scop atragerea a peste 20 de milioane de turisti anual pana in 2020. Acest lucru ar dubla numarul de turisti pe care orasul i-a avut in anul 2012.

Noul zgarie-nori va avea o punte de observare, gradini, si intre 18 si 20 de etaje dedicate magazinelor, restaurantelor si altor atractii turistice. Fiind descris drept un “cadou destinat orasului”, design-ul cladirii a fost elaborat de catre arhitectul Santiago Calatrava Valls si va servi drept un “monument elegant”. Conform cu dezvoltatorii imobiliari, turnul va semana cu un minaret, cu cabluri rezistente ce vor ancora structura de pamant.

Desigur, Dubai deja are competitie cand vine vorba de construit cea mai mare cladire din lume. Arabia Saudita planuieste sa construiasca o cladire in Jeddah care va depasi 828 metri, de asemenea. Acest zgarie-nori este zvonit sa aiba peste un kilometru inaltime.

In orice caz, orizonturile Orientului Mijlociu sunt pe cale sa se schimbe, si asteptam cu nerabdare sa vedem cum decurg lucrurile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.