DuoSkin: tatuajul din foita de aur care te lasa sa controlezi dispozitive electronice

0

Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o modalitate de a controla dispozitive electronice cu ajutorul unui tatuaj temporar din foita de aur.

banner_crop_v2

Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o modalitate prin care iti poti transforma pielea intr-o interfata touch, cu ajutorul careia putem controla dispozitive folosind tatuaje din foita de aur. “Credem ca in viitor, dispozitivele electronice on-skin nu vor mai fi cutii negre sau un lucru ce ar intriga lumea, in schimb, acestea vor deveni usor de utilizat, extensibile, si vor servi drept decoratii”,  spun cei din cadrul echipei proiectului.

Procesul cuprinde materiale simple: foita de aur, adeziv si hartie pentru tatuaje. Acestea sunt asezate si taiate in functie de un sablon care poate fi realizat cu orice software pentru design. Urmatorul pas este introducerea componentelor electronice printr-un mic orificiu in hartia pentru tatuaje. Astfel, acestea sunt atasate de foita de aur care isi indeplineste la randul ei rolul de material conductor.

Intregul procesor poate fi produs in masa de catre masini, sau realizat manual de catre oameni. Utilizatorii pot sa isi aplice DuoSkin ca si orice alt tatuaj temporar: se aplica direct pe piele cu fata in jos si se umezeste cu apa.

Pana acum, echipa a reusit sa foloseasca DuoSkin pentru trei functii importante. Prima functie fiind cea de input device, reusind sa controleze un music player. Acestia au realiat trei sabloane cu design diferit pentru a crea diferite interfate:

3class_cap

A doua functie a fost cea de output display, in care au incercat sa schimbe culorile sau luminile in functie de emotiile utilizatorului, sau in functie de temperatura folosind pigmenti termocromici:

3class_thermo

De asemenea, cei din cadrul echipei au folosit DuoSkin si pe post de dispozitiv de comunicare wireless folosind tehnologia NFC (Near Field Communication). Asta inseamna ca tatuajul este capabil sa transmita informatii pe un telefon mobil folosind NFC. Dupa estimarile lor, un tatuaj din foita de aur in forma de patrat de dimensiunea 3 x 4 cu tehnologie NFC ar costa doar $2.50:

3class_nfc

Dupa cum spun si cei din cadrul echipei, DuoSkin este o decoratie simpla, estetica si cu diferite functii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.