Elon Musk anunta primul costum spatial marca SpaceX!

0

In urma cu 52 de ani, Alexey Leonov a fost primul om din istorie care a iesit in spatiu, executand bine-cunoscutul spacewalk.  Cosmonautul rus a scris istorie, insa intamplarea aproape ca i-a adus moartea. Dupa ce a parasit nava, costumul sau s-a inflamat atat de mult incat Leonov nu a mai incaput inapoi. Pentru a supravietui acesta a luat o masura drastica : a eliberat o parte din oxigenul din costum, pentru a putea sa revina in siguranta pe nava.

Costum astronaut
Costumul purtat de Alexey in 1965.

Din 1965 pana acum lucrurile s-au schimbat! Chiar saptamana trecuta Elon Musk, CEO SpaceX, a postat pe pagina sa de Instagram prima imagine cu costumul spatial SpaceX. Acesta mentioneaza ca aceasta este functional, nu o bataie de joc, si ca a fost deja testat! De asemenea aflam ca tinta celor de la SpaceX a fost sa gaseasca echilibrul intre estetica si functionalitate, urmand ca pe viitor sa primim mai multe detalii.SpaceX Space Suit

Asa cum a spus, Elon Musk impreuna cu cei de la SpaceX au facut un costum mult mai aratos fata de cel purtat de Alexey in 1965. Fiind si mai mic decat costumele spatiale cu care ne-am obisnuit, este posibil ca acesta sa fie doar pentru astronautii ce nu vor parasi nava.

Costumul Spatial SpaceX
Costumul Spatial SpaceX

Leave A Reply

Your email address will not be published.