Expertii ne indeamna sa dezinstalam aplicatia QuickTime de pe Windows! Iata motivul

0

Expertii americani in securitate informatica a departamentului securitatii interne (CERT) au transmis un mesaj de interes public prin care indeamna utilizatorii de Windows sa isi dezinstaleze aplicatia QuickTime pentru a evita un potential atac informatic.

Trend Micro, societate care se ocupa cu securitatea informatica a publicat un anunt prin care spunea faptul ca gigantul IT american, Apple, care a dezvoltat aplicatia QuickTime de rulare a fisierelor video si audio nu va mai oferi update-uri ale soft-ului pentru utilizatorii de Windows. Aplicatia prezinta doua vulnerabilitati care pot fi exploatate de hackeri.

Aplicatia QuickTime pentru Windows nefiind sigura, hackerii “pot prelua controlul de la distanta al sistemelor informatice afectate” – conform expertiilor CERT. Astfel ca cea mai buna solutie recomandata de experti este de a dezinstala aplicatia.

Cei de la Trend Micro inca nu au luat la cunostinta de vreun atac informatic, insa si acestia recomanda dezinstalarea aplicatiei cat mai rapid posibil. Contactati de AFP, oficialii Apple nu au comentat nimic despre acest subiect.

Sursa

Leave A Reply

Your email address will not be published.