Facebook lanseaza noi butoane cu reactii, pe langa cel de Like

0

Dupa peste un an de dezvoltare, noile butoane cu reactii de la Facebook ajung si la News Feed-ul tau! Pentru prima oara, vei putea reactiona la postarile prietenilor tai cu mai mult decat un simplu gest de pozitivitate. Daca tineti cursorul deasupra butonului de Like o sa puteti vedea “love”, “haha”, “wow”, “sad” si “angry”, iar postarile vor afisa reactiile primite. In timp ce nu exista un buton de Dislike, asa cum multi utilizatori au cerut de un timp indelungat, Facebook spune ca acest mix de reactii s-a dovedit a fi popular printre utilizatorii ce au luat parte la testele din Spania si Irlanda. Se lanseaza astazi pe iOS, Android si web.

giphy

Drumul catre o varietate de reactii a inceput anul trecut, cand directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a comunicat membrilor echipei News Feed ca este timpul sa treaca mai departe, iar un simplu buton Like nu este indeajuns. “Toata lumea a avut o postare in News Feed la care un simplu Like nu era potrivit”, spune Tom Alison, director al ingineriei pentru News Feed. Pentru a determinat un set initial de reactii, Facebook s-a uitat la cele mai multe comentarii cu un singur cuvant care au fost lasate la postarile prietenilor lor, dar si analizarea sentimentelor celor mai populare stickers din comentarii.

Testarea din Irlanda si Spania a dus la taierea a doua reactii de pe lista initiala: “yay” si “confused”. In ambele cazuri, era improbabil ca utilizatorii care au postat aceste reactii o data sa le mai foloseasca din nou. (Cei ce au folosit “yay” o data au mers dupa mai mult spre “love”, spune Alison). Noile reactii sunt lansate acum deoarece oamenii din tarile care au participat la teste au avut tendinta sa le foloseasca intr-un mod similar, asadar, Facebook a decis ca le poate lansa pretutindeni fara prea multa confuzie. “A fost foarte important pentru noi faptul ca acest lucru sa poata fi universal”, spune Alison.

dog.0

Dar in ciuda faptului ca noile reactii sunt aici, butonul de Like isi pastreaza suprematia. In timp ce navigati pe News Feed-ul dvs., tot butonul de Like o sa fie afisat, iar restul reactiilor vor fi dezvaluite o data ce indreptati cursorul spre butonul de Like. Dar pentru a va ajuta sa gasiti noul feature, Facebook va lansa o fereastra de ajutor pentru a va arata cum functioneaza. Persoanele care au testat au gasit acest lucru datorita noilor icoane ce apar langa cea de Like. In loc sa spuna cate persoane au dat Like la ceva, Facebook va afisa cate persoane au “reactionat” – un limbaj destul de robotic, dar ales pentru simplicitate, spune compania.

Reactiile vor fi disponibile pentru pagini personale dar si de business. Acest lucru inseamna ca daca doriti sa utilizati “angry” incontinuu pe o reclama proasta, atunci nimic nu o sa va opreasca, dar Facebook va fi cu ochii pe cei care nu folosesc cum trebuie aceste reactii.

Sursa 1 | Sursa 2

Leave A Reply

Your email address will not be published.