Ford si Domino’s vor sa scape de baietii de livrari!

0

Avem urmatorul exercitiu de imaginatie: Doriti sa comandati pizza, cum aveti la dispozitie un computer destul de performant in buzunar, decideti sa va folositi de el si sa comandati online. Imediat cum accesati site-ul sau aplicatia observati o optiune noua de livrare, despre care nu stiti nimic. Tot ce stiti e ca vreti pizza, si ca va place sa incercati lucruri noi!

Dupa nu mult timp in fata casei apare o masina pe care e desenat frumos logo-ul companiei de Pizza Delivery. Remarcati rapid ca nimeni nu se da jos din masina sa va aduca pizza, lucru care va supara si decideti sa ii atrageti atentia soferului incompetent. Va indreptati spre masina si observati ca, de fapt, nu este nici macar o persoana inauntru. Sunteti intampinat doar de un ecran care va cere codul primit la plasarea comenzii, ca sa puteti primi pizza.

In cazul in care nu v-ati dat seama, vorbim de self-driving cars (Masini fara sofer) folosite pentru a livra pizza. Actiunea a fost pusa in miscare de cei de la Ford si cei de la Domino’s undeva in Michigan, Statele Unite.

Cei aflati in zona pot, intr-adevar, sa aleaga optiunea de AV Delivery (livrare cu autovehicul autonom), de asemenea pot sa urmareasca in timp real locatia masinii, in care comanda este bine conservata. Totusi, spre deosebire de povestea de mai sus, in masini exista o persoana, doar in caz ca ceva neasteptat se intampla.

Motivul pentru ceea ce fac cei doi giganti este destul de simplu. Este clar ca pentru Domino’s, sau orice alta firma asemanatoare, este un avantaj sa pastreze salariul pe care l-ar fi dat unui baiat de livrare sau chiar curier. Cat pentru cei de la Ford, se pare ca vor sa stranga informatii legate de cum functioneaza aceasta metoda, si cum reactioneaza oamenii atunci cand primesc pizza de la un vehicul autonom.

Leave A Reply

Your email address will not be published.