Google lucreaza la propriul ad-blocker?

Ce este Google ad-block si cand o sa punem mana pe el?

0

Este aproape imposibil pentru oricare utilizator al internetului sa navigheze online fara sa dea de diverse reclame. Le cunoastem cu totii. Le detestam si vrem sa scapam de ele pentru ca ne distrag atentia, ne incetinesc sau pur si simplu ne scot din sarite!

angry user

Google, se pare, intelege asta si conform Digital Trends cei de la Caschys Blog au descoperit ca exista optiunea de a activa un ad-blocker built-in in Google Canary, o versiune a bine-cunoscutului browser dedicata dezvoltatorilor.

google canaryO mare parte din banii celor de la Google vin din reclame, deci ce se intampla? De ce si-ar distruge Google propria sursa de venit? Ei bine, nu o face.

In primul rand ad-blocker-ul nu elimina toate reclamele. Vor fi eliminate doar cele ce nu se incadreaza in standardele companiei, precum reclamele sau paginile pop-up care sunt blocate deja de browserul Chrome, clipurile care pornesc automat si acele reclame ce blocheaza continutul pentru o anumita perioada de timp.

Standardele au fost, de altfel, create in parteneriat cu Coalition for Better Ads. Printre membrii colaitiei se numara atat Google cat si Facebook.

Astfel, ideea din spatele a ceea ce vor sa implementeze Google, este simpla. Daca vor reusi sa scape de reclamele care scot utilizatorii din minti, atunci acestia probabil ca nu vor mai opta pentru alte programe sau extensii de tip ad-block.

Totusi, pentru cei ce vor alege sa foloseasca in continuare o astfel de aplicatie third-party, cei de la Google pregatesc o unealta prin care site-urile sa roage utilizatorii sa dezactiveze aplicatia sau sa plateasca o taxa anume.

Functia va fi integrata in toate browserele Chrome anul urmator. Ramane de vazut daca este o simpla miscare neimportanta, care va fi uitata rapid, sau una care va schimba modul in care arata internetul si modul in care il folosim in prezent.

Leave A Reply

Your email address will not be published.