Google a pus ochiul pe Snapchat!?

Google planuieste sa cumpere Snap Inc?

0

alphabet inc

Alphabet Inc., compania mama a Google, a fost descrisa de catre CEO Larry Page ca fiind o colectie de compani, dintre care cea mai mare este in mod evident Google avand in plus pe cele ce se indeparteaza de domeniul principal de activitate al Google. Astfel nu este surprinzator ca cei de la Alphabet, adica Google, vor sa domine internetul.

Detinatorul a celor mai populare doua motoare de cautare din lume, Google si YouTube, a pus ochii pe Snapchat! Se pare ca recent compania a investit in Snap Inc..CapitalG, cunoscuta pana de curand ca Google Capital, este ramura Google care se ocupa cu investitiile companiei. Snap Inc. a aparut pe lista de investitii o data cu tranzitia de la Google Capital la CapitalG.

Snapchat logoDaca CEO-ul Snapchat Even Spiegel va lasa sa se intample aceasta tranzactie ambele parti implicate vor avea beneficii. Google ar obtine o platforma sociala care sa compenseze pentru Google+ sau Buzz. De asemenea ar putea sa se foloseasca de datele utilizatorilor Snapchat pentru a isi imbunatati plasarea de ad-uri.

Snapchat pe de alta parte ar beneficia din punct de vedere financiar, gigantul Google putand fi considerat cu lejeritate o mana larga in ceea ce priveste investitiile profitabile. Snapchat s-ar putea folosi de aceasta oportunitate pentru a isi imbunatati tehnologiile bazate pe realitate augumentata si nu numai!

Doar faptul ca exista zvonul ca Google doreste sa cumpere Snapchat a facut ca pretul acestuia din urma sa creasca! Cel mai probabil folosind experienta si conexiunile Google in domeniul publicitatii venitul din publicitate al Snapchat va creste.

Totusi Even Spiegel a refuzat in trecut o oferta de la Mark Zuckerberg, fiind bine-cunoscuta dorinta sa si a co-fondatorului Bobby Murphy de a avea un control cat mai mare asupra directiei in care se indreapta Snapchat. Ramane de vazut daca Snapchat se va asocia cu Google sau nu.

Sursa foto: TechCrunch

Leave A Reply

Your email address will not be published.