Iata cum s-a desfasurat ContiShowOff 2016

0

Echipa Tech Box a fost prezenta la evenimentul ContiShowOff 2016 la Timisoara. Acolo am putut vedea si testa cele mai noi modele de masini aparute pe piata, dar si cele mai noi tehnologii realizate de Continental pentru majoritatea producatorilor de masini.

Pentru cei care nu stiu, evenimentul ContiShowOff este gazduit de catre cei de la Continental Romania. Cei de la Continental si-au expus unele tehnologii pe care le folosesc pe masini, cum ar fi: sisteme de franare, sisteme de control al stabilitatii etc. Evenimentul a inclus si vizite in fabrica, unde producatorul faureste bordurile tot mai futuristice pentru masini, camere, dar si alti senzori.

In fabrica Continental am vazut cum lucreaza specialistii in domeniu’, am vazut multi roboti, unii o premiera in Europa.

18

33

Parcarea Continental a fost, probabil, atractia evenimentului, fiind expuse cele mai noi modele de masini de varf, printre care s-ar numara si: BMW I8, BMW I3, BMW Seria 7, Renault Talisman, Jaguar F-PACE, Mercedes-Benz S Class, Mazda 6, Land Rover Evoque, Renault Captur, Renault Kadjar, Mercendes-Benz E Class, etc.

55

84

Una dintre lucrurile care mi-au atras atentia anul acesta la ContiShowOff 2016 a fost la Mazda 6, aceasta avea un display transparent pe bord unde iti erau proiectate diverse informatii despre masina. Totodata am mai vazut tehnologii deja prezente pe unele modele de masini, tehnologii ce necesita senzori de parcare fata/spate, dar si camere video.

O tehnologie interesanta a fost aceea de urmarire a linilor albe, in care daca soferul din greseala depaseste linia alba de pe mijlocul drumului volanul incepe sa vibreze si se inclina unpic pe partea dreapta, astfel iti da un impuls cum ca trebuie sa preiei tu controlul volanului.

77

La eveniment au luat parte si copii de la Coder Dojo, acestia si-au expus proiectele realizate de ei cu sprijinul mentorilor. Unul dintre ei a realizat un robot camera care poate fi controlat prin gesturi. Am ramas placut surprins sa vad ce roboti au facut copii.

67

65

La ContiShowOff 2016 au venit si multi speakeri cunoscuti, cum ar fi Cornel Amariei. Specialistii revistei Forbes l-au inclus pe romanul de 22 de ani in topul european a celor mai influenti tineri sub 30 de ani. Cornel Amariei a inventat un prototip de ochelari pentru cei nevazatori. Ochelarii botezati “Lumen” folosesc o tehnologie de scanat 3D si multi senzori cu vibratie care ar trebui sa le vina in ajutor oamenilor nevezatori, ori cu deficiente de vedere.

cornel-amariei-lumen

Mai jos aveti o galerie cu pozele realizate de noi de la ContiShowOff 2016.

[gallery_post_embed gallery=”5879″]

Leave A Reply

Your email address will not be published.