Innovation Labs 2017 anunta cei 9 castigatori ai Hackathonului din Timisoara

0

Innovation Labs 2017, programul de preaccelerare din Romania destinat tinerilor dornici sa treaca de la vorbe la fapte si de la idei tech creative la produse de succes, anunta cele 9 echipe castigatoare ale Hackathonului din Timisoara, ce a avut loc in acest weekend la Incuboxx.

Dupa 24 de ore de concentrare, imaginatie, munca si mentorat, cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra in etapa de pre-accelerare organizata in Timisoara in urmatoarele 3 luni de Tech Lounge si Rosenc, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Societe Generale, Enel, precum si The Romanian-American Foundation, partener strategic.

Hackathon-ul din Timisoara este prima etapa a programului Innovation Labs, ajuns la cea de-a doua editie din Timisoara. La eveniment au participat peste 30 de tineri creativi si ambitiosi, care au prezentat in prima zi de eveniment idei pentru produse inovatoare incadrate in cele 6 directii de dezvoltare pentru Smart Territories: Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail si Smart Cities.

Dupa o etapa de votare din partea publicului si a juriului, in Hackathon au ramas sa-si duca mai departe viziunea 14 echipe. In urmatoarele 24 ore, participantii au lucrat la dezvoltarea ideilor si realizarea unui prototip viabil si persuasiv sub indrumarea mentorilor – antreprenori si profesionisti de top din industria IT&C.

Pe 12 martie, in cea de-a doua zi a Hackathon-ului, echipele au prezentat versiunea rafinata a produsului si a strategiei de business, dezvoltate pe parcursul a 24h  alaturi de mentori. Fiecare echipa si-a demonstrat evolutia de la o simpla idee la un concept viabil al unui produs atractiv pentru utilizatori, atat prin demonstratii tehnice cat si printr-o prezentare publica. Juriul a avut misiunea dificila de a selecta cele mai credibile 9 idei de produs cu potential disruptiv, alegand astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor in etapa de mentorat a Innovation Labs din Timisoara.

            

Toate echipele castigatoare din Hackathon intra acum intr-o perioada intensa de training de trei luni, timp in care se vor intalni saptamanal cu mentorii lor. Tinerii vor impartasi experientele unor antreprenori sau oameni de business de varf, explorand ecosistemul antreprenorial romanesc. In plus, li se vor oferi tehnologii de ultima generatie pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 24 mai, in cadrul Demo Day, finalistii programului isi vor prezenta prototipurile in fata partenerilor, a reprezentantilor media si a potentialilor investitori, urmand ca echipele cele mai convingatoare sa fie premiate si sa beneficieze de sprijinul Innovation Labs si a sustinatorilor programului si dupa incheierea acestuia.

Echipe castigatoare ale Hackathonului din Timisoara

  1. Echipa Mindfully propune un prototip pentru detectarea timpurie a schizofreniei. Produsul se bazeaza pe analiza indiciilor verbale ale pacientului, mai ales pe frecventa schimbarii campurilor semantice si se adreseaza specialistilor neurologi, confruntati cu dificultatea detectarii primelor simptome ale bolii.
  2. Dispozitivul ingenios implementat de echipa Bike Tracker poate localiza unul sau mai multe obiecte sau animale pe o raza de 30km in zona rurala si 55km in zona urbana. Utilizatorul poate urmari in timp real locatia acestora prin internet.
  3. Incarcatorul wireless dezvoltat de catre echipa Qivee faciliteaza incarcarea simultana a telefonoanelor si dispozitivelor multiple, astfel eliminand cautarea prizelor. Prin intermediul dispozitivului se pot afisa pe telefon mesaje dorite de utilizator. Echipa isi propune un produs care se pliaza pe nevoile clientului, fara emisii de camp in afara spatiului dorit.
  4. Echipa Safe Bit a dezvoltat un soft care securizeaza reteaua locala si dispozitivele smart. Accesul persoanelor straine trebuie aprobat de catre utilizator in timp real, astfel asigurand securitate deplina.
  5. Queet ofera un ansamblu de solutii pentru combaterea dependentelor, util pentru cei ce se confrunta cu dependenta de alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc etc. Utilizatorii apeleaza la o aplicatie mobila ce proceseaza informatiile de la senzori inglobati in obiecte wearable, inregistrand meta-date si procesand informatiile prin algoritmi de machine learning. Queet recunoaste tiparele comportamentale si le adreseaza prin gamificare si incurajarea interactiunii sociale.
  6. ZeroCozi ofera un sistem digital de management al programarilor si accesului la obiective care genereaza cozi. Solutia se adreseaza institutiilor publice, obiectivelor turistice, clinicilor precum si tuturor organizatiilor care gestioneaza relatii cu clienti multipli si au un risc de aglomerare. Sistemul ofera programari digitale, notificari privind ora accesului pentru clienti, precum si metode rapide de feedback si ajustare a serviciilor pentru furnizori.
  7. SmartHab propune un asistent personal pentru gestiunea inteligenta a locuintei, oferind utilizatorilor control asupra rutinelor zilnice si conditiilor ambientale. Solutia se bazeaza pe un dispozitiv unic conectat la o retea de senzori ce agrega informatii privind temperatura, umiditatea, presiunea, miscarea si consumul de utilitati. SmartHub este destinat persoanelor cu venituri medii, precum si celor care au nevoie de atentie permanenta precum si ingrijitorilor lor.
  8. IndexAR reprezinta o platforma de realitate augmentata ce optimizeaza vanzarile pentru firmele mici si mijlocii. IndexAR se adreseaza in special producatorilor de mobila, comerciantilor de produse de amenajare interioara si dezvoltatorilor imobiliari. Solutia combina o platforma, o aplicatie si o comunitate de utilizatori, scazand costurile operationale si cele generate de retururile de produse si sporing satisfactia cumparatorilor.
  9. Cei de la Sensidev ofera prin aplicatia lor o solutie de monitorizare a unor parametri fizici relevanti pentru o companie. Spre exemplu poate fi observata temperatura apei dintr-un bazin, aceasta fiind afisata prin intermediul unei aplicatii mobile. In acest fel, operatorul este informat in legatura cu schimbarile care au loc si poate realiza manual ajustarile necesare in timp util.

           

           

Leave A Reply

Your email address will not be published.