S-au deschis inscrierile la Innovation Labs 2018 pentru Timisoara!

0

Acceleratorul Innovation Labs invita tinerii pasionati de tehnologie si inovare digitala sa isi puna ideile in miscare in Hackathoanele si programele de mentorat organizate in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara.

Inscrierile sunt deschise studentilor si tinerilor care isi doresc sa traiasca experienta dezvoltarii unui produs tech alaturi de mentori de top, specialisti din industrie (atat pe partea tehnica cat si pe componenta de business). Innovation Labs 2018 se desfasoara in perioada 3 martie – 21 mai 2018. Finala mare este la Bucuresti.

Organizatorul programului de pre-accelerare pentru startup-uri este Asociatia Tech Lounge, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom si The Romanian-American Foundation ca partener strategic. 

Innovation Labs 2018 urmareste 7 directii de dezvoltare: Cyber-Security, Agriculture, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Mobility si Smart Cities. Participantii la program vin cu o idee, iar pe parcursul programului de mentorat acestia isi rafineaza ideea pe care o au, transformand-o astfel intr-un prototip viabil si persuasiv, cu aplicatii in piata.

Noutatea editiei din acest an este verticala de fintech sustinuta de BRD Groupe Société Générale. Obiectivul fiind acela de a modela viitorul industriei de banking si tehnologii financiare. O alta oportunitate introdusa in 2018 este directia de Smart Mobility, sustinuta de Continental, pentru a energiza servicii digitale sau tehnologii inovative, nascute din conectarea vehiculelor la internet, ce fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigura, mai eficienta, mai inteligenta si mai accesibila. Directia Smart Cities, sustinuta de Orange, aduce in prim plan tehnologii si idei ce revolutioneaza modul in care interactionam cu infrastructura oraselor viitorului. Directia de Retail, sustinuta de Carrefour, ca lider al inovatiei in domeniu, experimenteaza tehnologii digitale disruptive pentru a imbogati experientele clientilor si a deschide noi directii transformative in industria de vanzari.

Innovation Labs in cifre (din 2013 si pana in prezent):

  • 5 ani de activitate, 6 editii;
  • 180 de echipe;
  • peste 1000 de participanti;
  • organizat in 5 orase din Romania.

Structura program:

  • 12 februarie – 1 martie 2018: Perioada de inscrieri pentru Hackathonul din Bucuresti;
  • 3 – 4 martie 2018: Hackathonul din Bucuresti, in cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti;
  • 12 februarie – 8 martie 2018: Perioada de inscrieri pentru Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara;
  • 10 – 11 martie 2018: Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara.

Inscrierea la Hackathon se poate face accesand www.innovationlabs.ro/register. Participatii la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii cutting-edge oferite de catre partenerii programului: www.innovationlabs.ro/tech.

“Prin Innovation Labs cream un loc de intalnire si un cadru de experiente coerent pentru tinerii ce vor sa stapaneasca limbajul antreprenoriatului tehnic. Ideea de startup este in ultimii ani tot mai des intalnita in comunitate, in universitati, in programele publice de finantare. In Innovation Labs centram atentia pe verigile cheie ale succesului: formarea echipelor, validarea in piata a ideilor inovative, crearea modelelor de business, stabilirea de parteneriate de afaceri si atragerea finantarilor potrivite sa genereze startup uri puternice cu vizibilitate internationala.” – Vlad Stanciu, Program Manager Innovation Labs Timisoara

“Innovation Labs este o experienta intensa. Pentru participanti, regulile jocului se schimba: timp de trei luni nu mai gandesti ca un student sau ca un angajat, ci ca un inovator si antreprenor. Provocarile sunt alese chiar de tine, iar echipele au primul si ultimul cuvant in orientarea produsului lor. In acelasi timp, este o experienta de comunicare directa cu mentorii, profesionisti de varf cu istorii personale impresionante in business si industria IT&C, extinzandu-ti astfel retelele profesionale mult dincolo de cercul imediat al cunostintelor. Peste 10% dintre participantii ultimelor editii s-au intors si a doua sau a treia oara in program, cu produse in stadii sau forme diferite – ceea ce ne bucura de fiecare data, deoarece este un semn al valorii acestei experiente si al impulsului de a crea un prototip puternic. Suntem in 2018 la a 6-a editie, cu directii noi de dezvoltare si cu parteneri puternici din industrie ce sunt alaturi de noi de la primele editii. Comunitatea Innovation Labs este pregatita pentru a primi noile echipe, in aventura trecerii de la idee la produs. Va asteptam!” – Razvan Rughinis, co-fondator Innovation Labs

Iata cum s-a desfasurat Innovation Labs anul trecut la Timisoara, organizat local de Rosenc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.