O insula foloseste imprimarea 3D pentru a salva recifurile de corali

0

O insula se indreapta spre utilizarea imprimarii 3D pentru a salva recifurile de corali.

Bonaire-VITB-Underwater-Images-DSC_8658

Recifurile de corali sunt remarcabil de importante. Acestea contin cele mai diverse ecosisteme de pe Pamant si de asemenea protejeaza litoralurile de valuri si furtuni tropicale. Din pacate, recifurile de corali sunt in pericol de disparitie din cauza mai multor boli, dar si din cauza daunelor produse de incalzirea globala, poluare si alte activitati umane.

Asta se intampla si in Bonaire, o insula din Marea Caraibilor, care recurge la folosirea imprimarii 3D pentru a ajuta ocrotirea recifurilor de corali din regiune.

Cei de la Harbour Village Beach Club au facut echipa cu Fabien Cousteau pentru a aduce tehnologia imprimarii 3D pe coastele insulei Bonaire. Costeau este nepotul regretatului oceanograf Jacques Cousteau, cel care a facut scuba diving-ul o posibilitate.

HarbourVillage-05

Pentru acest proiect, Fabien Cousteau va ajuta insula sa planifice si sa printeze piese de coral artificial. Acestea vor avea aceeasi forma, textura dar si o compozitie chimica asemanatoare cu cea a unui coral adevarat pentru a putea atrage diferite specii de viata marina care depind de corali pentru protectie. Printre asemenea specii se numara crabii si algele, printre alte specii de pesti.

“Aceasta tehnologie necesita un nivel de munca mai scazut fata de procesul curent prin care restauram corali, creand un impact mai mare intr-un timp mai scurt.” spune Cousteau.

Aceasta nu este prima data cand imprimarea 3D a fost folosita pentru a ajuta recifuri de corali in pericol. In 2012, organizatia australiana Reef Design Lab a realizat primul recif artificial in zona arhipelagului din Bahrain folosind gresie cu un nivel scazut de carbon.

Leave A Reply

Your email address will not be published.