Inteligenta Artificiala invinge unul dintre cei mai buni jucatori de Dota!

Cei mai buni jucatori de Dota2 au fost infranti la The International de catre un program AI

0

Inteligenta Artificiala, sau AI, este un termen cu care unii dintre noi probabil ca nu suntem tocmai obisnuiti. Poate ca pentru cativa dintre noi aceste termen este in mod cert de domeniul Science Fiction. Poate ca altii pur si simplu nu se asteapta sa aiba de-a face cu asa ceva. Oricare ar fi cazul Inteligenta Artificiala este pe val, zilele trecute un program AI a reusit sa infranga unul dintre cei mai buni jucatori de DOTA 2 intr-o competitie de 24 de milioane de dolari.

dota2_dendiCalculatoarele deja au infrant cei mai buni jucatori de sah, era doar o chestiune de timp pana sa se intample asta cu DOTA sau alte e-sporturi. Astfel zilele trecute in timpul competitiei de e-sporturi The International, Danylo “Dendi” Ishutin a fost infrant de un bot al echipei Open AI.

Open AI este o companie non-profit de cercetare a inteligentei artificiale fondata de Elon Musk si Sam Altman. Compania isi propune sa creeze inteligenta artificiala inofensiva. “Planul nostru este sa construim un AI sigur, de care sa beneficieze cat mai multi oameni in mod egal.”. AI-ul lui Elon Musk a costat un miliard de dolari iar aparitia sa la The International a fost una neasteptata si bineinteles neplanificata.

open aiDirectorul Tehnic de la Open AI, Greg Brockman a explicat ca acest bot special al companiei a fost antrenat jucand mii de jocuri impotriva lui insusi, cu putin ajutor din partea companiei. Intr-o postare pe blogul Open AI Brockman a spus ca programul lor a fost neinfrant in ultima saptamana, doborand cativa jucatori profesionali de dota, in afara de Dendi.

Practic programul a invatat singur cum sa joace, ajungand de la zero la un maestru al jocului care poate prezice miscarile celor mai buni jucatori umani si chiar care poate folosi diferite trucuri. Mai jos puteti vedea diferitele tactici de joc pe care bot-ul OpenAI a reusit sa le invete.

 

Inteligenta artificiala este totusi un cutit cu doua taisuri. O creatie care poate sa faca atat bine cat si rau, un lucru cu care trebuie sa fim foarte atenti. Elon Musk este ingrijorat de posibilele lucruri care ar putea merge prost in domeniul inteligentei artificiale. Pe Twitter acesta a comparat amenintarea inteligentei artificiale cu cea a Coreei de Nord.

Planurile pe termen scurt ale companiei Open AI implica crearea unei intregi echipe de 5 roboti inteligenti care sa poata concura sau colabora cu cele mai bune echipe umane. Nu stim cum vor evolua lucrurile in ceea ce priveste robotii inteligenti, insa este clar ca nu mai este un lucru care tine de filmele si cartile SF, ci este parte din realitatea in care traim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.