Miele lanseaza la IFA 2017 o tehnologie de gatit revolutionara!

Miele lanseaza la IFA 2017 o tehnologie de gatit

0

Vreti sa gatiti peste intr-un bloc de gheata sau vita file invelita in ceara de albine? Fara ca gheata sau ceara sa se topeasca? Miele prezinta la IFA noul cuptor Dialog si promite sa revolutioneze gatitul, odata cu lansarea, in premiera, a unei tehnologii care face posibil ca undele electromagnetice sa raspunda intr-un mod inteligent la textura alimentelor preparate.

Carnea, de exemplu, este gatita uniform si isi pastreaza suculenta, pestele si legumele isi pastreaza textura fina, in timp ce aluatul creste mai bine. O varietate de ingrediente proaspete, pentru o masa completa, pot fi puse impreuna in tava cuptorului, fiind gatite perfect, in acelasi timp si cu 70% mai rapid decat prin metodele conventionale de gatit.

Noua tehnologie face trecerea spre o lume complet noua a placerii gatitului. Spre exemplu, asezati o pulpa de miel pe un pat de ardei rosu si sparanghel. Adaugati cartofi wedges si introduceti tava in cuptorul Dialog. Dupa aproximativ 45 de minute, carnea va fi suculenta si gatita uniform, ardeiul si sparanghelul vor avea o tenta al dente, iar cartofii vor fi foarte fragezi – nu e nevoie de nicio intrerupere sau de adaugarea altor ingrediente. Fara noua tehnologie, ar fi imposibil ca acest meniu sa fie gatit in mod conventional intr-un timp atat de scurt, iar rezultatul sa fie la fel de desavarsit.

Cuptorul Dialog beneficiaza de tehnologia M Chef, dezvoltata de Miele. Aceasta presupune inducerea temperaturii necesare pentru prepararea termica specifica fiecarui aliment in parte, prin aplicarea de unde electromagnetice. Cuptorul Dialog dispune de o unitate modulara care genereaza unde electromagnetice intr-o anumita gama de frecvente si le distribuie in cuptor prin intermediul a doua antene. Pentru ca moleculele din mancare sunt aranjate in moduri diferite si se rearanjeaza in timpul gatitului, procesul de gatit se remarca prin ajustarea constanta a frecventelor. Aceleasi antene furnizeaza cuptorului Dialog feedback asupra cantitatii de energie absorbita de mancare.

Rezultate excelente datorita imbinarilor de tehnologii

Un alt avantaj al tehnologiei M Chef este gatitul volumetric al alimentelor: carnea, de exemplu, este gatita uniform, capatand o culoare rozalie, din exterior pana in interior. Intr-un cuptor normal, acest lucru este foarte dificil, deoarece caldura se deplaseaza continuu din exterior spre interior. Cand miezul este gatit, adesea, exteriorul este “prea facut”.

Deoarece gatitul cu unde electromagnetice nu arde suprafata mancarii, painea poate fi preparata fara urma de coaja. Pentru o paine clasica si pentru aroma carnii prajite, tehnologia M Chef este combinata cu o alta metoda de gatire, prin caldura radianta. In acest sens, cuptorul Dialog este echipat ideal, deoarece ofera multe caracteristici ale produselor de gatit marca Miele, include un panou M Touch user-friendly si autocuratare pirolitica. Iluminarea eleganta si uniforma la toate nivelurile este garantata, pentru prima data, de iluminarea LED de inalta calitate BrilliantLight.

Cuptorul Dialog va fi disponibil in aprilie 2018, initial in Germania si Austria.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.