Pixel “phone by Google” a fost anuntat oficial!

0

Gigantul IT american Google a mai lansat doua smartphone-uri in aceasta seara intr-un event special desfasurat in San Francisco, CA.

Google a lansat in aceasta seara doua noi telefoane, Pixel si Pixel XL. Cele doua modele de telefoane difera prin marimea ecranului. Pixel are un ecran cu o diagonala de 5 inch si este la rezolutie Full HD, in timp ce Pixel XL este de 5.5 inch la rezolutie Quad HD. Ambele device-uri sunt realizate de catre HTC, insa, de aceasta data, Google, isi asuma tot creditul pentru realizarea designului a acestor doua telefoane spunand ca sunt un brand “phone by Google”.

Ambele smartphone-uri Pixel si Pixel XL beneficiaza de un procesor Qualcomm Snapdragon 821 si ruleaza o versiune speciala de Android, care include suport pentru platforma de VR “Daydream” anuntata anul acesta in vara la Google I/O.

ssp_237-0

Google Assistant

Pixel este primul smartphone cu noua functie Google Assistant. Acest “Assistant” este precum Google Now, sau Siri. Un asistent digital care iti poate raspunde la tot soiul de intrebari si poate sa iti rezolve diferite probleme. Spre exemplu: poate da play la playlist-ul muzical, poate seta o rezervare la un restaurant, etc.

Camera

Camerele smartphone-urilor Pixel si Pixel XL au un scor de 89 de puncte in benchmark-ul DxOMark, cel mai mare rating de pana acum. Totodata, Google se mandreste spunand ca acestea sunt cele mai bune camere de pe piata, batand detasat camerele de pe cele mai noi iPhone-uri si de pe Samsung Galaxy S7 si Note 7. Camerele de pe cele doua dispozitive au o rezolutie de 12 MP si o deschidere a diafragmei de f/2.0. Totodata, au si o stabilizare video de invidiat.

Spatiu de stocare in cloud

Google spune ca va oferii spatiu nelimitat gratuit in cloud pentru poze si video-uri de inalta rezolutie pentru utilizatorii de Pixel.

Facut pentru realizate virtuala (VR)

Pixel este primul smartphone ce beneficiaza de platforma pentru VR, Daydream, caci in aceasta seara, Google a lansat primul headset Daydream pentru realitate virtuala. Casca are un pret de 79 de doalri. Aceasta casca vine si cu un controller care este foarte precis, poti chiar si desena cu el, iar cand ai terminat sa te joci, poti plasa controller-ul in casca pentru a nu-l pierde.

phpgftq6n


Ambele telefoane Pixel sunt realizate din aluminiu si vin cu senzor de amprente. Pixel XL are o baterie de 3.500 mAh, iar Pixel de 2.770 mAh. Ambele smartphone-uri au ecrane AMOLED, 4 GB RAM, microUSB Type-C si poti alege intre variantele de 32 GB spatiu de stocare intern sau 128 GB.

Pretul pentru Pixel cu 32 GB spatiu de stocare intern porneste de la 649 de dolari, iar pentru varianta de 128 GB pretul porneste de la 749 de dolari. Pentru Pixel Xl lucrurile stau unpic diferit, pentru configuratia de 32 GB pretul este de 769 de dolari, iar pentru 128 GB pretul este de 869 de dolari.

Cele doua smartphone-uri vin in culorile silver si black, insa exista si o culoare speciala denumita “really blue”.

ssp_404-0


Introducing Chromecast Ultra

Introducing Google Wifi

Google Home: Hands-free help from the Google Assistant

Sursa: Google, Made by Google 

Sursa poze: The Verge

Leave A Reply

Your email address will not be published.