Prima drona TAXI a decolat in Dubai!

0

Dubai s-a decis sa fie primul oras care sa ofere un serviciu de taxi in aer si, asa cum se pare, s-a pus pe treaba. Zilele trecute prima drona menita sa fie taxi a decolat in Dubai pentru un zbor de aproximativ 5 minute. In taxiul zburator fara pilot incap doi oameni, e inaltat de catre 18 elice si este alimentat cu ajutorul a 9 baterii. Acsta este fabricat de compania Germana Volocopter, care este sustinuta de Daimler, companie tot din Germania.

Dubai TaxiDesi prima incercare de zbor a durat destul de putin, a fost un inceput bun. Scopul, atat al companiei cat si al orasului Dubai, este sa ofere zboruri de peste 30 de minute. Viziunea este ca in viitor oamenii sa fie capabili sa comande un astfel de taxi cu ajutorul unei aplicatii mobile, asa cum se intampla in prezent cu Uber! De asemenea, pentru ca vor ca pasagerii sa fie si sa se simta in siguranta, adapostiti de situatii neasteptate, cei de la Volocopter vor echipa fiecare taxi cu parasute, baterii si elice de rezerva.

Dubai TaxiFlorian Reuter a declarat conform engadget.com ca modelul din prezent este capabil sa zboare pe baza unor coordonate GPS, insa in viitor urmaresc sa implementeze un intreg set de senzori. Astfel se vor asigura ca taxiurile vor evita obstacolele sau alte taxiuri zburatoare.

Se pare ca daca totul merge bine in cativa ani vom putea sa mergem la serviciu cu un taxi zburator, comandat de pe telefon!

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.