Prindeti puteri supraumane cu ajutorul unei noi manusi numite RoboGlove

0

Gigantul producator de autovehicule General Motors tocmai ce a creat RoboGlove, o manusa proiectata pentru a ajuta lucratorii din fabrici cu ridicatul obiectelor foarte grele.

Se pare ca acum nu vom mai fi nevoiti sa utilizam un intreg exosuit pentru a ridica obiecte foarte grele, ci ne putem folosi doar de o manusa.

General Motors a dezvaluit un parteneriat cu compania suedeza de tehnica medicala numita Bioservo, care a avut ca scop crearea manusii RoboGlove, special proiectata pentru lucratorii din fabrici.

cq5dam.web.1280.1280__4_.0.0

La baza proiectului RoboGlove a constat un parteneriat anterior al companiei General Motors cu NASA: Robonaut, robotul umanoid de la bordul ISS (International Space Station). Acum, puterea acestui robot a permis dezvoltarea acestei manusi.

RoboGlove foloseste senzori de ultima ora, manete de miscare si tendoane care pot fi comparate cu nervii, muschii si tendoanele dintr-o mana umana. Aceasta tehnologie ii permite manusii sa opereze dispozitive proiectate pentru oameni cu o dexteritate nemaivazuta.

“Imbinarea tehnologiei spatiale de la NASA, ingineria de la General Motors si tehnica medicala de la Bioservo au permis crearea acestei manusi care are ca scop folosirea tehnologiei la o scara industriala”, spune Tomas Ward, CEO al Bioservo Technologies.

Leave A Reply

Your email address will not be published.