Samsung dezvolta o noua retea de socializare numita Waffle

0

Ultima aparitie in categoria de lucruri ciudate de la Samsung permite utilizatorilor sa posteze o fotografie la care prietenii acestora pot adauga, de asemenea, proprile poze sau desene intr-un caroiaj ce inconjoara poza originala. Acesta este un produs al C-Lab, o companie din interiorul Samsung care dezvolta si testeaza noi produse. “Waffle ofera o noua si diferita modalitate de a ilustra din mai multe puncte de vedere cu scopul de a genera o poveste realizata prin intermediul colaborarii”, spune compania. Momentan, Waffle se afla in beta pe Android.

Waffle a fost numit dupa caroiajele de imagini pe care utilizatorii le realizeaza. Un videoclip de prezentare al aplicatiei prezinta o persoana ce ii ureaza la multi ani unei prietene, iar alte persoane, la randul lor, li se alatura cu proprile urari in patratele lor separate. Caroiajele sunt, tehnic, infinite – utilizatorii pot continua sa le mareasca in orice directie dorita. Acest lucru le da potentialul de a fi asemanator cu un “perete de graffiti comunal”, spune compania, fiecare utilizator avand abilitatea de a contribui la intreg cu cate o piesa. Intr-un alt exemplu, un utilizator posteaza o poza cu un iepure pe un zid, in timp ce alti utilizatori adauga mai multe piese din zid in partea de jos, iar in partea de sus acestia deseneaza cerul, compus din mai multe desene. “Waffle le permite utilizatorilor sa-si adauge propria lor perspectiva la continutul altei persoane, si vice versa”, spune Joseph Kim, conducatorul proiectului Waffle, intr-o declaratie.

waffle2.0 (1)

Desigur, “perspectiva” unei persoane poate fi batjocora altei persoane. Intr-o scurta demonstratie la South by Southwest, setarile de intimitate ale aplicatiei nu au fost intelese in totalitate. In timp ce aplicatia este proiectata pentru utilizarea intre prieteni, aceasta are si o componenta sociala. Este usor de imaginat faptul ca anumite vedete sau utilizatori populari isi vor vedea continutul inconjurat de poze si desene ofensatoare.

De asemenea, exista si un risc mai imediat – acela ca nimeni nu va adauga continut la grid-ul unui utilizator. Atunci cand motivul principal al unei retele de socializare este cantitatea infinita de continut, o sa fie destul de stanjenitor cand postarile utilizatorilor nu o sa aiba decat putine contributii. Pentru a arata “complet”, un grid are nevoie de alti 8 contribuitori – un standard destul de mare pentru o noua retea de socializare. Inafara de nume, nu sunt multe lucruri ciudate la Waffle, dar nici multe lucruri convingatoare.

Fiind spuse acestea, fiecare retea de socializare a sunat drept o idee teribila la inceput. Este dificil sa spunem cat de in serios ia Samsung acest nou proiect. Compania a prezentat Waffle cu mandrie la SXSW, dar inca este in stagiul de dezvoltare, iar Samsung poate anula acest proiect daca cei de la companie considera ca Waffle nu prezinta destul interes. In acest moment, Waffle exista in mod principal doar pentru a prezenta S Pen, modalitatea optima pentru a crea desene in interiorul aplicatiei Waffle. Dar daca Samsung decide sa continue, atunci este posibil sa vedem Waffle pe Android si iOS la sfarsitul acestui an.

Leave A Reply

Your email address will not be published.