Samsung face mai multi bani din iPhone X decat din Galaxy S8!?

0

Concurenta dintre Apple si Samsung este atat de mare, atat de puternica si atat de raspandita incat daca va duceti acum pe strada si intrebati un om la intamplare care dintre cele doua este mai buna aveti mari sanse sa primiti un raspuns extrem de elaborat atat despre de ce prima companie este mai buna, dar si de ce a doua lasa de dorit!

Samsung vs AppleInsa lumea conglomeratelor este putin mai complicata de atat. Ce vreau sa spun din asta? Ei bine Apple are nevoie de Samsung, iar probabil ca fara Samsung, Apple nu ar mai putea sa produca si sa vanda iPhone-ul ca pana acum. Daca va intrebati de ce, raspunsul este simplu: Samsung este singura companie producatoare de display-uri OLED capabila sa indeplineasca nevoile Apple.

Samsung detine 90% din piata pentru display-uri OLED si sunt astfel singura companie capabil sa produca cantitatea de display-uri OLED dar si memorii flash NAND si cipuri DRAM de care Apple are nevoie pentru a produce iPhone-urile! Ce inseamna asta pentru ambele companii? Pentru Samsung inseamna ca pot sa decida pretul pentru aceste componente, iar pentru Apple inseamna ca sunt nevoiti sa  plateasca, telefoanele iPhone fiind principala sursa de venit a companiei.

iPhone X

Cei de la The Wall Street Journal estimeaza ca pretul pentru display-ul de la iPhone X se invarte in jurul sumei de 110$ / device. Tot acestia estimeaza profitul companiei Samsung de pe urma iPhone X la aproximativ 4 miliarde de dolari, mai mult decat pretul componentelor pentru Galaxy S8!

Sursa foto: The Verge

Leave A Reply

Your email address will not be published.