SpaceX si noua racheta Falcon Heavy. VIDEO

Cat de performanta este racheta Falcon Heavy si cand va parasi pamantul.

0

SpaceX este o companie privata care se ocupa cu realizarea de vehicule pentru transport in spatiu, infiintata in anul 2002 de catre antreprenorul Elon Musk. Scopul acestei compani este de a facilita calatoria in spatiu si de a face posibila colonizarea planetei Marte.

In acelasi timp SpaceX este prima companie privata care a reusit in 2010 sa lanseze pe orbita si sa recupereze o nava spatiala. Tot cei de la SpaceX au reusit pentru prima data sa trimita o nava spatiala la Statia Spatiala Internationala, satelit pe care l-au vizitat in total pana la inceputul anului 2017 de 10 ori!

Ambitiile companiei si implicit ale lui Elon Musk in ceea ce priveste calatoria in spatiu si colonizarea unei alte planete par sa fie de domeniul filmelor science-fiction, nascocirile unui visator, insa SpaceX se aproprie incet-incet de scopul sau. Astfel pe finalul anului acesta vom asista la lansarea rachetei Falcon Heavy, cea mai puternica de pana acum.

Falcon Heavy este o varianta reutilizabila mai mare si mai grea a rachetei Falcon 9 cu o capacitate de 54 000 de kg, echivalentul a 737 de nave pline cu echipament, personal, pasageri, bagaje si combustibil, conform SpaceX.

Mai jos aveti un infographic de pe site-ul spacex.com, in care puteti vedea Falcon Heavy pe langa unele dintre cele mai grele nave lansate in spatiu din istorie. De asemenea pentru mai multe detalii despre racheta puteti vizita pagina Falcon Heavy aici.

Nu exista o data exacta cand Falcon Heavy va parasi pamantul, insa ne asteptam sa ne spuna la revedere la sfarsitul acestui an, cand toate pregatirile vor fi gata. Pana atunci cei de la SpaceX au pregatit o animatie care sa arate noua lor capodopera in actiune, o puteti vedea mai jos sau pe canalul de YouTube SpaceX.

Leave A Reply

Your email address will not be published.