Antreprenori de succes in IT-ul din Banat, premiati de TechFest si ARIES-TM

0

Reusitele antreprenoriale din domeniul IT, cele mai bune produse si solutii software realizate de companii si start-up- uri romanesti au fost premiate la Timisoara, in cadrul galei Innovators Awards 2017, organizata la TechFest impreuna cu ARIES-TM.

“Prin TechFest urmarim coagularea comunitatii tehnologice si de inovatori si consideram ca recunoasterea meritelor si celebrarea succeselor reprezinta un factor de impulsionare a acestei industrii. Ne bucuram sa vedem atat de multe proiecte de succes dezvoltate in zona Banatului” – Cristian Dascalu, din partea organizatorilor TechFest.

“Este cunoscut faptul ca Timisoara a fost numit doi ani consecutivi si a treia data in istorie, cel mai bun oras pentru afaceri din Romania, unde industria IT joaca un rol extrem de important. Castigatorii premiati in cadrul galei reprezinta adevarate exemple pentru generatia actuala, care au dat dovada de spirit antreprenorial, performantele acestora contribuind la dezvoltarea societatii” – Mariana RUS, Manager Proiect la ARIES-TM.

Premiantii Timisoara Innovators Awards 2017 sunt:

 • Cea mai buna solutie IoT – uRADMonitor
 • Solutia cu cea mai extinsa arie de aplicabilitate – Symme3D
 • Cea mai buna solutie in domeniul telematicii – SafeFleet
 • Cea mai buna solutie pentru orasul inteligent – TPARK
 • Cea mai buna solutie de utilitate publica pentru mobil – Canvy
 • Cea mai buna solutie pentru divertisment – Style Jukebox
 • Cel mai bun soft educational – Mindomo
 • Cea mai buna solutie de securitate informatica – Andrisoft Wanguard
 • Cea mai buna solutie de management al infrastructurii – Monitive
 • Cea mai buna solutie industriala 4.0 – SkeletonCAD
 • Cel mai bun hard pentru divertisment – Lighty.

TechFest a fost lansat anul trecut, la Cluj-Napoca. Prima editie a adus 3.200 de participanti la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor si managerilor din domeniul IT: hackathonul MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferintele TechTalks, Codecamp si Business Mixer, competitia Transilvania Demo Day si lansarea parcului stiintific si tehnologic TETAPOLIS, vizitele la companii din cadrul Tech Open Days si gala Tech Industry Awards. Acestora li se adauga zeci de mii de vizitatori ai expozitiei tehnologice ExpoTech de la Iulius Mall Cluj. Evenimentul a mai insemnat premii in valoare totala de 25 de mii de euro, 4.250 de ore cumulate de programare la MegaHack si 70 de ore de prezentari sustinute de specialisti. In total, au fost implicate 118 companii, institutii si organizatii.

Anul acesta, evenimentul se desfasoara in trei orase: Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

Mai multe informatii: www.techfest.ro, www.facebook.com/TechnologyFestival

Sursa: Comunicat de presa

Leave A Reply

Your email address will not be published.