TEDx: Timp de o zi, Timisoara devine capitala ideilor demne de raspandit

0

Pe 17 noiembrie, Timisoara se va afla din nou pe harta internationala a oraselor care gazduiesc evenimente de tipul TEDx. Aproximativ 500 de participanti se vor putea inspira de la cei 10 speakeri care vor urca pe scena TEDxTimisoara.

Anul acesta, tema evenimentului, Mind the gap, va propune discutii in jurul termenului englezesc “gap”, care poate fi asemanat cu un spatiu care ingreuneaza evolutia, creeaza rupturi sau impiedica atingerea adevaratului potential al fiecaruia dintre noi.

Primii speakeri confirmati ai TEDxTimisoara – Mind the gap sunt:

  • Nansi Lungu – Consumers Behaviour Coordinator @ Bitdefender

Coordonator al Departamentului de Psihologie a Consumatorului din cadrul companiei Bitdefender, lector la Universitatea Titu Maiorescu, precum si fondatorul firmei Mindset, Nansi Lungu este un analist si antrenor de comportament cu un background interdisciplinar (stiinte cognitive, logica si filozofie).Formarea sa stiintifica acopera psihologia aplicata, psihologia evolutionista si teoria rationalitatii limitate.

Cu o experienta variata in domeniul educatiei, Nansi Lungu lucreaza la dezvoltarea mecanismelor educationale care iau in considerare limitarile profilarii psihologice, precum si limitarile in intelegerea comportamentului uman.

El a dezvoltat o serie de programe de formare profesionala si educationala, precum si campanii publicitare care au ca punct de plecare consideratii privind diferite tipuri de comportament si justificarea lor evolutionista. Interesele sale se datoreaza examinarii modului in care luam decizii, incalculabilitatea si sistemele nedeclarate, erorile cognitive, studiului rolului auto-iluziei in viata de zi cu zi, precum si studiile privind emotia, consiliul si motivatia.

  • Oana Gheorghiu & Carmen Uscatu – Co-fondatoare Daruieste Viata

Noi Facem Un Spital. Primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania ultimilor 30 de ani. Acest proiect reprezinta mai mult decat constructia in sine a spitalului, este un fenonem social in care romanii si-au dat voie sa creada ca si in Romania se pot face lucruri.

Pentru Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, “Mind the gap” inseamna sa crezi in fortele proprii, sa nu renunti, sa faci sa se poata tot ceea ce autoritatile iti spun “ca nu se poate”, sa-ti iei energia din obstacole si orice pas in spate sa fie doar pentru a-ti lua avant.

  • Radu Ticiu – CEO @ Timisoara Startup Hub

Cu un istoric personal de activism civic si de tineret, in organizatii-suport si de dezvoltare locala, Radu lucreaza din 2004 in domeniul sprijinirii antreprenoriatului si al ecosistemului tech local.

Radu a initiat in 2013 o implementare locala a conceptului global CoderDojo, dedicat educatiei gratuite, informale bazata pe voluntariat, in domeniul programarii. De atunci, a ajutat peste 40 de grupuri sa creeze si sa opereze in diverse geografii, dojo-uri locale, in beneficiul catorva mii de tineri.

  • Diana Buluga – Coordonator Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy

Diana Buluga a infiintat in 2013, alaturi de fosti colegi de facultate, Asociatia Create.Act.Enjoy, iar activitatile cu care “Create-ul” a devenit cunoscut sunt atat artele spectacolului si productia de film, cat si actiuni sociale, comunitare si de dezvoltare personala. Diana este coordonator al programului Terapie prin Arta by Create.Act.Enjoy, desfasurat in spitalele clujene. De 5 ani, Diana face parte si din trupa Teatrului National Cluj-Napoca. Activitatea sa profesionala desfasurata atat in sectorul independent, cat si in cel de stat ii ofera o maturitate artistica si un spirit liber si mereu deschis la provocari, ingrediente vitale omului creativ al zilelor noastre.

  • Fredrik Larson – Co-fondator Renascentia Consulting

Fredrik este antreprenor si consilier pentru mai multe companii pe care le sustine pe parcursul dezvoltarii lor. Cel putin in perceptia sa, el nu a incetat niciodata sa exploreze noi teritorii bazate pe cele doua motto-uri – “Dezvoltarea se face intotdeauna in zona non-confort” si “Acelasi lucru este plictisitor”.

  • Diana Calfa – Managing Partner Morphoza

Studiile de specialitate in domeniul sociologiei si politologiei, dar si inceputurile implicarii sale in politica, o recomandau drept un promotor al schimbarii reale si profunde a felului in care se face politica in Romania. Totusi, Diana Calfa a ales sa porneasca de la zero, intr-un domeniu creativ, conturand, impreuna cu sotul sau, un produs complet de amenajari interioare, in care cineva sa isi asume responsabilitatea intregului: Morphoza: Design. Build. Furnish.

De mai bine de 10 ani, Diana, impreuna cu echipa sa, transforma fiecare proiect la care lucreaza intr-o poveste autentica, care se potriveste spatiului si raspunde din punct de vedere functional si estetic cerintelor si necesitatilor clientilor firmei.

  • Manuela Strinu – Host

Manuela este business analyst, cu experienta in programare si jurnalism. Inginer, apoi corespondent desemnat Reporter European al Anului de catre Reprezentanta Comisiei Europe in Romania, aduce impreuna, in IT, tot ce a invatat urmandu-si pasiunile spre dezvoltare software, presa scrisa, online si tv, proiecte internationale si voluntariat.

Biletele pentru TEDxTimisoara sunt disponibile pe –> http://tedxtimisoara.ro/bilete/

Tech Box este si in acest an partener media TEDxTimisoara. O sa publicam toate noutatile despre eveniment pe blog-ul nostru cat si pe canalele de social media.

Partener Strategic: Banca Transilvania

Partener de mobilitate: MOL România

Parteneri: Imobiliare.ro, Aramis Feeling, Eximtur, Madd Electronics, E-twow, CoWork Timișoara

This event has a radio: Virgin Radio

Leave A Reply

Your email address will not be published.