Tim Cook isi doneaza averea in scopuri caritabile

0

apple-ceo-tim-cook

Seful Apple, Tim Cook, intentioneaza sa isi doneze averea in scopuri caritabile, precum alti miliardari.

Acesta a declarat revistei Fortune faptul ca intentioneaza sa isi doneze averea in scopuri caritabile. Averea este estimata la 785 milioane de dolari; dupa ce va plati pentru finantarea educatiei nepotului sau in varsta de 10 ani.

“Vrei sa fii pietricica din balta care creeaza undele schimbarii”, a spus Cook.

Fortune estimeaza averea lui Cook , in baza actiunilor Apple detinute, la circa 120 de milioane de dolari. Directorul general al Apple mai are in proprietate actiuni restrictionate al Apple in valoare de 665 de milioane de dolari.

Dezvaluirea facuta de Cook, in varsta de 54 de ani, este un exemplu al numarului tot mai mare de persoane superbogate interesate de gesturi filantropice.

Miliardarul Warren Buffett incurajeaza marii miliardari sa cedeze cel putin jumatate din averile lor, din timpul vietii, prin intermediul campaniei “Giving Pledge”, pe al carui site figureaza fondatorul Microsoft Bill Gates, cel al Facebook, Mark Zuckerberg, si Larry Ellison, de la Oracle.

Cook, care nu este inscris pe site-ul “Giving Pledge”, este cunoscut drept o persoana foarte discreta in ceea ce priveste activitatile sale caritabile.

El a declarat pentru Fortune ca a inceput sa doneze bani, pentru diverse cauze, incercand sa dezvolte o abordare mai sistematica a actelor filantropice care sa mearga dincolo de semnarea unor cecuri.

Sursa: www.yoda.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.