Tinerii programatori romani castigatori la competitia internationala CoderDojo Coolest Projects Showcase in Irlanda

Reteaua Coderdojo Romania a participat la competitia CoderDojo Coolest Projects Showcase 2017 la Dublin

0

Apoximativ 50 de copii si tineri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Dumbravita, Giroc, Oradea, Salonta, Timisoara si Targu-Mures, insotiti de mentori, organizatori si parinti s-au alaturat unui numar de peste 1000 de colegi sositi dintr-un numar total de 17 tari, majoritatea europene dar si din Australia, Argentina, Japonia sau Statele Unite ale Americii.

Proiectele participantilor romani au fost apreciate de catre vizitatorii evenimentului, dar mai ales de catre juriile celor sase categorii de concurs: Scratch, Dezvoltare de jocuri, Hardware, Aplicatii mobile, site-uri web, Evolution (proiecte complexe). Finalul unei zile care a insemnat exprimarea pasiunii pentru programare, a creativitatii si capacitatii de inovare, interactiune si calitate a prezentarilor, dar si distractie si imersiune in viitorul educatiei si al tehnologiei, a adus o lista spectaculoasa de premii castigate de tinerii partipantii romani:

Victor Fortis si Elisa Erzse, de la CoderDojo Timisoara @CD Loga, respectiv CoderDojo Oradea, au fost castigatorii categoriei Scratch, la subcategoria de varsta peste 13 ani pentru proiectul TerraBots. Proiectul este un joc care ii transpune pe cei care il joaca in situatia de a descoperi noi locatii in Univers, unde trebuie identificate si exploatate resurse utile omenirii si creata infrastructura necesara reintoarcerii pe Pamant.

Matei Caravateanu, ninja la CoderDojo Cluj-Napoca @Academy + Plus a castigat la categoria Dezvoltare de jocuri, sub 12 ani, pentru proiectul The Lost World, un joc “third-person” in care poate fi explorata o uimitoare lume post-apocaliptica.

Patrick Lenis, Victor Baican si Cezar Fagadar, de la CoderDojo Timisoara @temirice, respectiv CoderDojo Timisoara @Startup Hub, au fost declarati castigatorii categoriei Dezvoltare de jocuri, peste 14 ani pentru proiectul Shase o versiune web-based a unui joc de familie “random chance”.

Mircea Serbanescu, David Babescu si Dariana Dorin, de la CoderDojo Timisoara @FEAA, au castigat categoria Hardware sub 14 ani, cu proiectul Blind Helper, un dispozitiv complex, echipat cu o gama de senzori care include tehnologii LIDAR, infrasunete si generare vocala, care ii ajuta pe nevazatori sa se orienteze spatial.

Laura Chirila si Sergiu Micorici au castigat categoria Hardware peste 14 ani, cu proiectul MindRobot, un robot al carui control prin semnale cerebrale poate fi invatat de oricine in cateva minute.

Pe langa cele cinci locuri intai, au fost obtinute si doua titluri de Runner-up:

Sebastian Males, Adrian Garovat, Emanuel Covaci de la CoderDojo Timisoara @temirice, la categoria Site-uri web, peste 14 ani, pentru site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Timis. Prin proiectul lor a fost creata o platforma de comunicare online cu publicul larg, dublata de un nivel de lucru privat dedicat profesorilor si directorilor unitatilor scolare.

Roxana Draghia, Andreea Pintea si Andrei Matraguna, la categoria Evolution – Proiecte complexe. Proiectul Lights Among Us este un dispozitiv “wearable”, o vesta pentru ciclisti care permite semnalizarea in trafic, utilizabila atat in mod individual cat si coordonat pentru grupuri.


Pe langa participarea la competitie, tinerii programatori si insotitorii lor au desfasurat diverse activitati complementare. Au fost vizitate firme IT din Dublin, cum ar fi Movidius sau Microsoft, unde au putut afla informatii despre cele mai promitatoare tehnologii aflate in curs de dezvoltare, s-au intalnit cu doamna Manuela Breazu, Ambasadorul Romaniei in Irlanda, iar cei interesati de antreprenoriat au asistat in spatiile Google Irlanda la prezentarea finala a proiectelor dezvoltate in cadrul Startup Weekend Dublin.

Intreaga participare romaneasca la CoderDojo Coolest Projects 2017 a insemnat o reconfirmare a calitatii muncii depuse de mentorii voluntari in cele 30 de dojo-uri din cadrul retelei nationale, a creativitatii, talentului, pasiunii si a entuziasmului elevilor participanti.

Sursa: Comunicat de presa

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.