WhatsApp a devenit mai sigur pentru un miliard de utilizatori

0

Cu peste un miliard de utilizatori activi, WhatsApp a devenit o modalitate majora de comunicare oriunde in lume. Preocuparile legate de securitate sunt mereu in crestere, asa ca aplicatia este nevoita sa fie mereu actualizata. Echipa a realizat un parteneriat cu Open Whisper Systems cu scopul de a avea o criptare de tipul end-to-end encryption (E2EE) care va proteja comunicarea intre utilizatorii aplicatiei.

WhatsApp_shutterstock-840x526

Aplicatia a incorporat criptarea mesajelor incepand din noiembrie 2014, iar astazi, la o diferenta de peste un an, vedem faptul ca WhatsApp a anuntat o criptare totala a comunicarii prin aplicatia lor. In afara de mesajele tip text, WhatsApp protejeaza si apelurile efectuate prin intermediul aplicatiei, mesajele de grup si video chats.

De asemenea, acest lucru include si protectie asupra tuturor platformelor, incluzand si Android, iOS si BB10, printre altele. Utilizatorii ce folosesc ultima versiune de WhatsApp ar trebui sa vada un nou mesaj ce apare odata cu deschiderea convorbirilor. Acest mesaj indica faptul ca acel chat este acum criptat si beneficiaza de o siguranta totala impotriva companiilor sau altor surse ce doresc monitorizarea informatiilor.

Open Whisper Systems de asemenea nu doreste sa inceteze misiunea lor de a oferi o comunicare mult mai sigura. Aceasta solutie este open-source iar echipa doreste sa ajute si alte aplicatii de mesagerie in a deveni mult mai sigure si sa ofere un grad mult mai mare de intimitate. Vom fi nevoiti sa asteptam si sa vedem cum progreseaza aceasta misiune.

Leave A Reply

Your email address will not be published.